INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    MUISTOISSAMME 

 


 

 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
 
TERVETULOA AURRA SING KÄÄPIÖPINSEREIDEN KOTISIVUILLE!
 
 
 

Olen Marika Lehtonen, pitkän linjan koiraihminen ja asun perheineni Kannusjärvellä, pienessä maalaiskylässä Haminan lähettyvillä. Kasvatan kääpiöpinsereitä pienimuotoisesti, n. pentue/vuosi. 2018 Suomen Kennelliitto myönsi minulle Vuolasvirta-palkinnon ansiokkaasta kasvatustyöstä. Snautseri-pinseri lehdessä 3/2018 julkaistun haastattelun voit lukea tästä.

Rakkauteni koiriin syttyi jo, kuten niin monella, lapsena. Kotonani oli pk collie uros Shocki ja tietysti harva se päivä ruinasin kaikki mahdolliset lähettyvillä asuvat koirat lenkkikaveriksi.

Ensimmäinen dobermanni tuli talouteen -93, mutta varsinainen intensiivinen koiraharrastukseni lähti kuitenkin käyntiin ensimmäisestä ihka omasta koirastani, dobermanni narttu Irasta (Toscanina's Paola-Panthera)-94. Minulla kävi suunnaton tuuri ja Ira täytti kaikki odotukseni, mitä kuka tahansa koiraa hankkiva haaveissaan asettaa, ja vielä paljon, paljon enemmän. Ira oli paitsi SE KOIRA, myös sielunkumppanini ja paras ystäväni.

 
Ensimmäinen kääpiöpinseri Sylvi (Baron Wolf Royal Dreams)tuli dobermannien valtaamaan talouteen ikäänkuin maskotiksi vuonna 2001, olinhan jo pitkään haaveillut pikkukoirasta ja tutustunut jo vuosia aiemmin ensimmäisen dobberimme kasvattajan ihastuttavaan punaiseen kääpiöpinseri narttuun. Sylvistä ei ollut näyttelykoiraksi, mutta kaikki muut osa-alueet se kyllä tehokkaasti täyttikin ja juurikin tämän pienen ja hyvin älykkään neidin ansiosta päädyin jo vajaata vuotta myöhemmin hankkimaan Santran (MULTI CH A'Dreams Black Enigma). Santra oli kahden Israelin tuonnin, maineikkaan Beit Hamaa'yan kennelin kasvatin Shagririn ja Babitin, jälkeläinen ja siitä tuli koko kasvatustyöni kulmakivi ja se vaikuttaa tänäkin päivänä monen Suomen voitokkaimman kääpiöpinserin sukutaulussa. Santran ansiosta Sylvistä lähtenyt kipinä roihahti liekkiin ja siitä alkoi minun tieni kääpiöpinseri harrastajana ja kasvattajana. Santra oli monella tapaa upea koira, joka opetti minulle kaiken kääpiöpinsereistä, niin hyvässä kuin pahassakin.  
 
  Ensimmäinen pentueeni syntyi vuonna 2006. Matkustin edellisen vuoden loppupuolella Hollantiin astuttamaan Santran sen kanssa hyvin saman tyyppisellä uroksella Wesley van Majori's Donk:lla. Minulla oli onnea, pentueesta syntyneet kaikki 3 narttua päätyivät jokainen aktiivisille ja taitaville ihmisille ja ovat näin saavuttaneet merkittäviä tuloksia ja jatkaneet jokainen sukuaan. MULTI CH Aurra Sing Wicked Witch (om. Susanna Uusitupa-Kärppä, kennel Didaktic's)on ensimmäinen Suomalaisen kasvattama Maailman Voittaja tittelin saavuttanut kääpiöpinseri ja ainut kääpiöpinseri joka on koskaan voittanut nyt jo hajautetun Suomen Snautseri-Pinseri Keskusjärjestön pääerikoisnäyttelyn Best In Show:n (pinseri, kääpiöpinseri, suursnautseri, snautseri, kääpiösnautseri ja apinapinseri). AS Wicked Witchin siskot MULTI CH AS Whispering Wings (om. Bianca Smits & John de Vugt, Rostelley's Angels)on niittänyt menestystä Keski-Euroopassa sekä jatkanut isänsä omistajan huomassa sukuaan ja agilityssakin kunnostautunut AS Wild As Wind (om. Riitta Vepsäläinen)on jatkanut sukua minun kasvatustyössäni.
 

Kaikki tulokset, niin näyttelyissä, agilityssa tai missä tahansa harrastuksissa, ovat kasvattajan kannalta aina ilon ja ylpeyden aiheita, on ihanaa seurata miten sekä koira että omistajansa nauttivat yhdessä tekemisestä. Ehdottomasti paras palkinto kasvattajalle on kuitenkin nähdä onnellinen koira onnelisen omistajan kanssa, ihan niissä kotioloissa ja lenkkipoluilla jota kaikkien koirien elämä enimmäkseen on harrastuksista riippumatta. Olen mielestäni onnistunut hyvin valitsemaan oikeat koirat oikeille ihmisille ja voin vain kiittää ihan jokaista kasvattini omistajaa: olette antaneet koirillenne juuri sen mitä ne eniten tarvitsevat, rakkautta, huolenpitoa ja rajoja, elämän perheenjäsenenä ja koirana.

Kiitos myös ystävilleni joita olen näiden vuosien aikana ja tämän harrastuksen myötä saanut ja heidän joukossaan kokeneille kasvattajille joilta olen saanut niin paljon oppia ja tukea: monta sudenkuoppaa on varmasti vältetty teidän neuvojenne ansiosta.

Viimeinen kiitos kuuluu perheelleni, erityisesti miehelleni, joka sietää tämän joskus hullunkin harrastuksen: ilman teitä tämä ei olisi edes mahdollista.

 
 
10.9.2018
Marika
 
 
Jäsenyydet
* Suomen Kennelliitto ry
* SuKoKa ry
* Suomen kääpiöpinserit ry
* Suomen salukikerho ry
* Suomen bordercolliet & australiankelpiet ry
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    IN MEMORIAM   

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING